Sara Hoy
Yoga World
Alla kategorier

2018 – att blicka bakåt för att kunna blicka framåt

Foto Malin Wittig

Det är lätta att glömma allt det som varit bland förväntningar inför det som kommer. Kanske är det klyschigt, men jag älskar nyår. Det symboliserar ett skifte och möjligheter för något nytt. Vi människor följer cykler i alla möjliga former, alltifrån kulturella till att även våra kroppar har många fysiologiska cykler. Det är en naturlig del av oss. Dessutom tror jag starkt på avslut för att kunna börja nått nytt. 

År 2018 gifte jag mig med mannen i mitt liv – Michael. Vi testade att bo på en ö i skärgården under sommaren, något vi pratat om länge. Vår son Ellis har hunnit både börja förskolan och fylla 2 år. Jag höll mitt första alldeles egna yogaretreat i Thailand med min grymma kollega Robert. Totalt en månad av året spenderades i Las Vegas under en 300hrs-yogautbildning med ett gäng härliga människor. Vi har hunnit träffa familjen i Florida. Jag har hunnit med ännu mer utbildning både i Sverige och England för min egen del, och att utbilda andra. Mina studier har gett mig möjligheten att börja jobba inom forskningens värld. Och just ja, jag skrev en bok för Bonnier Fakta. Det är 2018 summerat för min del.

Självklart är det här de stora ögonblicken under året bara en överblick. Det har varit många, och ack så viktiga, bra och mindre bra minnen däremellan. Något som vi alla nog känner igen oss i. Även om jag tycker det här året bjudit på storslagna upplevelser och milstolpar både privat och proffesionellt har det också varit ett år kantat av några av de största utmaningar jag mött. Saker har ställts på sin spets, val har behövt göras och när framgången känns blomstrande är det inte alltid att hälsan (eller nått annat) är på topp.

Hur var ditt 2018?

För 2019 önskar jag mig riktning och fokus, det är något jag kommer lägga tid på under januari månad. Jag kommer inte ihåg vem, men någon har sagt till mig att man kan göra mindre på ett år än vad man tror, men mycket mer än vad man tror på 3 år. Det är ett tips jag ger både mig själv och dig inför det nya året.

Nu får jag passa på att önska dig ett GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Vi hörs igen 2019.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.