Sara Hoy
Yoga World
Alla kategorier

Las Vegas – hemlängtan, yoga och Cirque du Soleil

Totalt en månad under 2018 med hemlängtan, frustration, diskussioner kring yoga & vetenskap och Las Vegas övermänskliga underhållning dynget runt. Här berättar jag om varför jag aldrig behöver åka tillbaka och varför det var värt att åka. 

Just i detta ögonblick är jag påväg hem igen från två veckor en andra omgång,i Las Vegas på en yogakurs. Totalt fyra veckor det här året. Det är 8% av hela 2018. Ett konstigt ställe att åka till för yoga kan många tycka, till och med tullen instämde kring det. Fokuset på utbildningen har varit mycket kring post-rehab & prehab i relation till yoga. En svårighet har varit det faktum att det mest är amerikanska lärare som föreläst, och de har utgått ifrån hur deras samhälles medicinska system är uppbyggt. Eftersom Sverige ser lite annorlunda har jag ibland haft svårt att applicera det vi diskuterat i min egen kontext hemma. En sak som jag alltid blir påmind om i USA, och är galet tacksam för, är att vi på så många platser i Sverige har inbyggd rörelse så som att kunna promenera, cykla och ta oss runt utan bil. Och att vi har så nära till att gå rakt ut i naturen.

Ett samhälle byggd för bilar

Eftersom min andra hälft är amerikan befinner oss flera gånger per år i USA. Många städer går att promenera i och vissa har till och med ett system med fungerande kommunaltrafik. Men de flesta platserna och städerna har inte det. Du måste i princip ha bil för att kunna ta dig runt. Det innebär också att all rörelse du får från att röra dig mellan platser hemma uteblir. Amerikanarna är experter på att göra allt “bekvämt”. Jag vet inte hur du fungerar, men det gör mig lätt deprimerad, jag får ofta ont i kroppen och uppblåst mage. Mitt tips är att kolla upp innan du åker hur du lättast tar dig runt, och vart yogastudion/gymmet finns nära till hands eller ett större naturområde.

Ljus och stimulans 24/7

Ofta klagar jag i Sverige på att restauranger och caféer och så vidare stänger så tidigt. Men efter att ha spenderat tid på ‘the strip’ i Las Vegas är jag lycklig över att vårt samhälle tar en paus under natten. Jag tror det är hälsosamt. Att vandra igenom blinkande ljus, ljud på högsta volym, folk överallt samt det faktum att du fortfarande får röka inomhus på casinon (allt för att få människor att spela mer) gör att jag känner mig som en överstimulerad duracell-kanin.

Vackraste underhållningen, god mat och underbara människor

Avslutningsvis ska jag också säga att jag älskar att vara i USA. Människorna jag ofta träffar är de mest sociala, vänliga och roligaste. Samma sak den här gången. Jag fick dessutom chansen att se showerna ‘O’ med Cirque du Soleil och ‘Le Reve’ på The Wynn Hotel.

Las Vegas har helt klart de bästa showerna du kan se, med teatrarna byggda för att ge dig den bästa upplevelse. Det är helt magiskt! Och även om USA är känd för sin skräpmatskultur så måste jag ändå säga att det också finns extremt mycket bra och god mat. Några av de bästa matupplevelserna jag har haft har jag haft i detta gigantiska land.

Så jag kommer definitivt tillbaka, men med familj och troligtvis inte till Las Vegas.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.