Sara Hoy
Yoga World
Alla kategorier

Mål för första delen av 2019 – föda ett barn, en bok och en uppsats

Foto Agnes Boberg

I början av ett år brukar jag stå med en lång lista av vad jag vill göra och åstadkomma. För 2019 är listan lite kortare än vanligt, men kanske en av de tyngsta på länge.

Vi ska nämligen få ett till barn, min bok publiceras och jag ska producera en masteruppsats. Både boken och masteruppatsen ligger inom samma område. Boken som handlar om yoga, vetenskap och fakta -precis som titeln avslöjar. Uppsatsen skriver jag inom forskningsprojektet som jag jobbar i, där vi undersöker yoga och konditionsträning som behandling för alkoholsyndrom.

Föda ett barn

Jepp, jag är gravid och har varit ett tag. Närmare bestämt har hälften av graviditeten redan passerat, och vi ska få en liten bebis och därmed vår lilla Ellis ett syskon i juni. Lyckan är obeskrivlig. Många har nämnt (läs varnat) för tvåbarns chocken, och i mitt stilla sinne försöker jag greppa vad det är som komma skall. Samtidigt vet jag att det aldrig går att förutspå framtiden, utan bara göra sitt bästa för att hitta den riktning man vill ha. Sen går det som det går.

Föda en bok

Det är i vår den kommer ut! Min alldeles första egna publicerade bok på Bonnier Fakta. Det har varit en lång process och snart går den till tryck. Lättnad – det är känslan jag har just nu. Mest eftersom skriv- och redigeringsprocessen nästan är över och jag äntligen överlämnat mig till faktumet att jag inte kan ändra något nu. För det är något jag blivit varse, när det kommer till en bok blir den aldrig klar. Dagen har dock kommit för mig att lämna ifrån mig projektet och sjösätta det ut i världen. Det gör jag nu med spänning, och minst sagt nervositet.

Bevaka boken här för att bli först att veta när den går att förbokas >>

Föda en uppsats

Min känsla är att jag har pluggat i 1000 år. Faktum är att om jag räknar på det har jag gått i skola och studerat heltid under 20 år, samt några år på halvtid. Även om jag älskar att plugga, och på nått konstigt vis fått det att bli mitt jobb, så ska det bli otroligt skönt att få ro iland min masterexamen. Dels för känslan av avslut och dels för att få påbörja något nytt. För nya saker blir det. Förhoppningvis inom ramen av studier/akademi, men ändå.

Självklart utbildar jag i yoga, fysiologi, anatomi och biomekanik som vanligt under hela den här tiden. Något av det bästa jag vet. För år 2020 har jag roliga planer för allt sådant, men det tåls att berättas om längre fram. Under 2019 kommer jag dela med mig av forskning och tips och trix för din yogapraktik här på bloggen. Häng med!

4 kommentarer

  1. Gratulerar Sara! Bokförlossningen är ju klar i och med att du lämnat ifrån dig materialet. Ser fram emot att skaffa och läsa.

  2. Men åh grattis Sara!!! 😍😍 och jag blev också varnad för Tvåbarnschocken men den kom aldrig! Det är snarare mycket enklare med allt andra gången! Man har mycket bebisprylar redan, man är mer avslappnad i sin föräldraroll och barnet rättar sig efter den familj som den hamnat i ❤️ Lycka till med allt!

    1. Tack Jossan <3 Kul att det går bra med dina fina killar. Skönt att höra en annan sida av tvåbarnsföräldrarollen haha! Krama om familjen

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.