Sara Hoy
Yoga World
Alla kategorierForskning & VetenskapYoga & Praktik

“Jag ska bara…” – att leva som man lär

Foto Malin Wittig Copyright Bonnier Fakta

Jag är en mästare på “jag ska bara…”, till den milda grad att min man oftast blir helt galen när jag säger att något ska ta 5 minuter och sedan tar den 30 eller mer. Det tar inte 30 minuter för att den saken jag skulle göra drog ut på tiden utan mest för att jag adderat saker att göra. För jag har alltid saker på min lista. Maila den där viktiga personen, spela in en video, plocka upp de där leksakerna, läsa de där artiklarna, ringa de där samtalen… osv osv. Min gissning är att jag inte är ensam.

I den bok jag tidigare i år gav ut genom Bonnier Fakta skrev jag om stress och att hantera både positiv stress och negativ. Ett av mina tips där är marginaler. Att ha marginaler i sitt schema är ett av de bästa handfasta tipsen jag har när det kommer till stresshantering. Om du inte har marginaler kommer du inte kunna vara spontan och göra det du behöver för stunden, du kommer inte hinna lägga en extra stund på ditt barn som behöver dig eller en vän i nöd, du har inget utrymme för att känna efter utan bara för att köra på. Om du inte tar luft i ditt schema blir det också svårt att lägga till den där yogan, träningen eller meditationen som du efter sommaruppehållet kanske vill göra.

Jag är fast besluten om att min stress ska vara positiv i så stor utsträckning som möjligt. Just därför är detta blogginlägg det sista jag skriver här. Möjligen inte det sista för alltid, vem vet hur mitt schema kommer se ut i framtiden. Men med ett nytt barn och ett nytt jobb tar jag nu och skalar av, skapar luft och utrymme. Vad kan vara mer yogisk praktik är att skapa just utrymme!? På utsidan och insidan.

Tills det att vi ses igen hittar du mig i det enda fönster jag kommer ha ut mot världen för ett tag framöver, min Instagram och hemsida. Där kan du läsa mer om kommande föreläsningar, kurser och resor.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.