Sara Hoy
Yoga World
Alla kategorierForskning & VetenskapYoga & Praktik

Hemligheten är ute! Min alldeles egna bok om yoga och vetenskap

Foto Malin Wittig © Bonnier Fakta

En av mina största drömmar har gått i uppfyllelse. Jag har fått möjligheten att dela med mig av tankar, idéer och en stor portion vetenskap i form av en bok. Den gör publik entré den 26 mars 2019.

Ända sen jag var liten har jag varit fascinerad av böcker. Och nu, när jag fått skriva en själv står jag ännu mer i hänförelse inför det faktum hur mycket slit och svett som finns på sidorna i varje bok. Min resa av att skriva boken, som ännu ligger under editeringens lupp, har varit mycket mer intensiv än jag någonsin kunnat räkna med. För när ord skrivs svart på vitt på papper leder det också till självransakan och ett sorts ’det är aldrig bra nog’ känsla. Det är lätt av börja tvivla. 

Som tur är får jag vecka efter vecka hänga på yogamattan och se underbara människor göra sin yogapraktik under klasser, utbildningar och kurser. Inte nog med det får jag jobba så nära forskningen som det bara går, mitt i pågående projekt som studerar yoga och fysisk aktivitet. Det gör både att de kritiska vetenskapliga glasögonen finslipas samtidigt som jag blir ödmjuk inför den vetenskapliga processen som kan vara svår och ta lång tid. Det får mig att känna hopp och stolthet över vad yoga är och kan vara för många.

Hursomhelst, jag får nu möjlighet att dela allt med er utanför min egen lilla bubbla. Både jag och mitt förlag tyckte att det var dags att visa vad vetenskapen säger kring yoga. I mars 2019 kommer även du kunna läsa om varför yoga fungerar.

Läs mer på förlagets hemsida här >>

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.